Начало ММА ММА треньор: Джоунс е по-силен от Овърийм и други от тежката
0

ММА треньор: Джоунс е по-силен от Овърийм и други от тежката

ММА треньор: Джоунс е по-силен от Овърийм и други от тежката
0

Бившият хегемон в „полутежка“ категория Джон Джоунс събира сили за „тежка“ категория от известно време, а според неговия сегашен страйкинг треньор Брандън Гибсън, Джоунс е вече по-силен от някои бойци при най-тежките.

Джоунс никога не е бил известен с нокаутиращата си сила, въпреки многото му успехи с технически нокаур, но Гибсън смята, че Джоунс е по-силен дори от Алистър Овърийм.

„Когато бойците сменят категории, те качват килограми и сила. Конър е качил около 13 килограма при смяната на категорията му. При Джоунс са много повече и все още е точен, бърз, техничен и удря много силно. Тренирал съм с много бойци в тежка категория – Андрей Арловски, Алистър Овърийм, Франк Мир, Травис Браън. Джоунс е по-силен, по-експлозивен, по-креативен и по-динамичен от всеки от тях. Нямам търпение да го видя в тежката. Ще бъде нещо специално и за мен е чест да бъда част от този процес“, заяви Гибсън пред „Submission Radio“.

„Джоунс понякога пуска видео с комбинации в социалните мрежи, за да видят хората докъде е. Не гоним рекорди за скорост и сила сега. Интересува ни да сме готови за вечерта на битката. Знам колко бърз е Джоунс и колко силно удря. Знам и колко фокусиран и отдаден е в последните две години и половина“, допълни ММА експертът.

От близо десет години Джон Джоунс загатва за преминаване в тежка категория, но битките му винаги са били при 93-килограмовите. В последната си среща през 2020-а той надигра със съдийско решение Доминик Рейес

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".