Начало ММА Мовсар Евлоев се приближава до най-добрите в UFC (КЛАСАЦИЯ)

Мовсар Евлоев се приближава до най-добрите в UFC (КЛАСАЦИЯ)

Мовсар Евлоев се приближава до най-добрите в UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Мовсар Евлоев постепенно се превръща в една от „изгряващите звезди“ на UFC в категория „перо“. Боецът от Ингушетия, който е брат на машината за победи в борбата – Муса Евлоев, записа 16-а поредна победа през отминалия уикенд, надделявайки над Дан Ейдж с решение в подгряващите сблъсъци на събитието UFC Fight Night 207.

Успехът изкачи таланта до 10-а позиция в подреждането в категория „перо“ на организацията, с което той измести именно Ейдж от място сред най-добрите 10. Седмичният прогрес за Мовсар е с три места нагоре, а 10-ото е рекордно за него в UFC.

Евлоев има 6 срещи в най-известната ММА верига в света от дебюта му през април 2019 година. Всяка една от тях е победа – над Сон Ву Чой, Енрике Барзола, Майк Грънди, Ник Ленц, Хаким Давуду и Дан Ейдж.

28-годишният представител на малката руска република Ингушетия има общ баланс от 16 победи и нито една загуба в своята професионална ММА кариера. Той е спечелил 7 двубоя преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън).

Промени в тазседмичното обновяване на класацията на UFC в категория „перо“ има само по отношение на подреждането на Евлоев. Той единствен прогресира, за сметка на Дан Ейдж, Содик Юсуф и Едсон Барбоса. Тримата слезнаха с по една позиция и вече са съответно 11-и, 12-и и 13-и.

Няма други промени. Лидер, веднага след шампиона Александър Волкановски, е Макс Холоуей. Той е следван от Брайън Ортега и Яир Родригес. Топ 5 допълват Калвин Катар и Чан Сун Жун („Корейското зомби“).