Начало ММА Мъж, представящ се за боец от UFC, рани с пушка 8 души

Мъж, представящ се за боец от UFC, рани с пушка 8 души

Мъж, представящ се за боец от UFC, рани с пушка 8 души
0

Мъж, представил се за боец от UFC, е ранил 8 души при стрелба пред бар в Сан Антонио, Тексас, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Трагедията се е разиграла в петък вечер, а извършителят продължава да се издирва от американските власти. От най-престижната ММА организация в света са запознати със случая, но не потвърждават дали e разкрита самоличността на нападателя.

Chief McManus gives media briefing on shooting with multiple victims on the 8000 block of Broadway.

Публикувахте от San Antonio Police Department в Петък, 12 юни 2020 г.

Какво се е случило? Стрелецът е бил в компанията на свои приятели в бар, който се намира в северната част на Сан Антонио и на около 2 мили югоизточно от международното летище на града. В един момент групата решава да се премести в клубното заведение “Rebar“ със DJ от другата страна на улицата. На входа обаче не ги допуска, защото са били сериозно подпийнали. В този момент един от тях казва: „Не знаете ли кой съм аз? Аз съм UFC боец от Калифорния!“. След което отива до намиращ се наблизо автомобил, изважда пушка и започва да стреля.

Резултатът: осем души са ранени, от които пет жени и трима мъже на възраст между 23 и 41 години. Най-сериозно е положението на мъж, който е прострелян в гърба, а останалите са в стабилно състояние, съобщава Уилям Макманъс – шеф на полицията в Сан Антонио.

Шефът на UFC Дейна Уайт бе потърсен за коментар веднага след галата UFC на ESPN 10 в Лас Вегас. Уайт каза е чул за случилото се и се надява да има някаква грешка.

„Ако мислите, че не съм чул за това още тази сутрин в 7 ч., грешите. Надявам се, че това не е вярно. Но аз чувам подобни истории непрекъснато. Знаете ли колко плешиви момчета в този град обикалят и се представят за мен. Това е ненормално! Ако ви разкажа някои от тези истории, няма да повярвате. Надявам се да е така!“, каза Уайт.