Начало ММА Наглостта на шампиона

Наглостта на шампиона

Наглостта на шампиона
0

Джон Джоунс е един от най-популярните ММА бойци за всички времена. Доминацията му в октагона е безспорна. Поведението му от извън него – спорно, скандално и какво ли още не.

„Боунс“ реди грешка сред грешка. До скоро някак успяваше да убеди аудиторията, че се е променил, че вече е отговорен. Поредният му арест за шофиране в нетрезво състояние, бягство от органите на реда и нерегламентирано използване на огнестрелно оръжие беше звучен шамар в лицето на всеки фен.

twitter.com

А сега вместо да се докаже, като излезе срещу достоен съперник в лицето на Франсис Нгану… Джоунс иска още пари.

Сигурно му свършиха пиенето и автоматите. Години наред слушахме историите за действително трудното минало на Джони, но веднага след това се дънеше чутовно. Дейна Уайт му опрости няколко спипвания с допинг.

Заради стероидите на шампиона изместиха цяла бойна галавечер седмица преди началото. 

Така и не успя да разбере, че е лицето на спорта. Когато си шампион, носиш отговорност пред стотици хиляди подрастващи, които те взимат за пример. Периодичните му изцепки дотегнаха и на най-големите му защитници. От такъв ли пример имат нужда тийнейджърите? Да сядат с бутилката в ръка зад волана, „много е яко“.

Тъкмо поизтърка реномето си и следва новата глупост. Коронавирусът и спекулациите за мечтана битка с Нгану ни накараха да позабравим за последния арест на Джон Джоунс.

Ако ставаше въпрос за друг състезтел, Дейна Уайт най-вероятно щеше да отнеме титлата или поне да му наложи солидни рестрикции.

Не бива да забравяме последните му два мача, които противниците му можеха и да вземат след решение.

Но не – на фона на слабото си представяне и издънките – Джони иска още пари.

Изказвания като: „Ще се завърна, когато са готови да правим бизнес“; „Преди да дискутираме сумата UFC не пожела да плати повече за супер битка с Франсис“ и „Беше забавно, приятели. Ще се видим след година-две“ не му правят чест.

Зрителите няма да видят този на пръв поглед крайно интригуващ сблъсък. Но е много вероятно скоро да се появи ново видео от поредния арест на ММА величието.

Джоунс даде задна за битката с Нгану

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.