Начало ММА Шахбазян планира да подобри рекорд в UFC тази година

Шахбазян планира да подобри рекорд в UFC тази година

Шахбазян планира да подобри рекорд в UFC тази година
0

Един от най-големите таланти на UFC – Едмен Шахбазян е амбициран да подобри рекорда на Джон Джоунс за най-млад шампион на организацията.

„Това ще отнеме малко време. Имаме време до следващия юли да постигнем тази цел, защото в момента рекорда е 23 години и 8 месеца, а аз ще бъда на 23 години през ноември тази година. Ние имаме още осем месеца отгоре, за да постигнем тази цел. Предложиха на друг боец да се бие с мен и ние му казахме„ да “, но предполагам, че другият не е приел, тъй като беше с кратко предизвестие. И след това те пренасочиха срещата за датата в Портланд и ние се съгласихме, но тогава се случи всичко с коронавируса. Не искам да бързам с нищо, но искам да си поставя някои високи цели. Поставих си високи цели и искам да ги постигна“ , заяви той пред MMA Junkie.

Боецът от Лос Анджелис е роден на 20 ноември 1997 година. В момента, той е на 22 години, а балансът му е 11 успеха (9 с нокаут и 1 след събмишън). Той дебютира за UFC през 2018 година като до този момент съумя да запише 4 успеха – над Дарън Стюърт, Чарлз Бърд, Джак Маршман и над Брад Таварес в „средна“ категория.

В момента той се намира на 9 позиция в своята категория като на 11 април той трябваше да влезе в клетката отново, а негов съперник щеше да бъде Дерек Брънсън.

Мисля, че победа над Брънсън определено ме поставя в позиция, която е близо до топ пет. Мисля, че ще ме изкачи няколко места нагоре в класирането. Ще съм близо до първите места. В моите очи, аз съм №1 и така гледам на нещата“ , завърши самоуверено Шахбазян.

Събитието UFC 248, което трябваше да се проведе в Лас Вегас беше отменено заради коронавируса и сега няма яснота по завръщането на Едмен в октагона.

#ОтговорниВкъщи

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

How bad do you want it? I WANT IT BAD!!📸: @hansgutknecht

Публикация, споделена от Edmen Shahbazyan (@edmenshahbazyan) на