Начало ММА „Най-големият мач за европейския ММА в UFC“: Блаховиц се надява за шампионски двубой срещу Прохазка

„Най-големият мач за европейския ММА в UFC“: Блаховиц се надява за шампионски двубой срещу Прохазка

„Най-големият мач за европейския ММА в UFC“: Блаховиц се надява за шампионски двубой срещу Прохазка
0

Американските журналисти са категорични, че Ян Блаховиц не се интересува от това кой ще бъде следващият му опонент, но вече е изградил идеалния сценарий в ума си. И имат право. Идеята на боеца е интересна и ако бъде осъществена ще остане историческа по смисъла на значимостта си за европейския ММА в UFC.

Блаховиц се надява, че ще успее да влезе в битка за титлата в полутежка категория на организацията не срещу кого да е, а срещу чеха Иржи Прохазка. Обстоятелствата не изключват подобен сценарий, ако Ян победи Перейра. Титлата в дивизията беше овакантена от Джамахал Хил, след като съобщи за сериозни контузии в крака, които не му позволяват да се подготвя адекватно и да защитава успешно колана.

„UFC може да направи тази битка в Европа. В Полша например, ще бъде най-голямата битка в историята на европейския ММА„, коментира Блаховиц пред американския сайт за бойни спортове MMA Fighting.

„Ще бъде голямо шоу, много огромно шоу. Вярвам, че ако организират боя във Варшава, на националния стадион, ще бъде пълно. Вярвам, че хората ще дойдат и ще ме подкрепят. Не само мен, но и Иржи, защото Чехия е много близо. Ще имаме голямо ивент с 60 000 души. Ще бъде фантастично, но първо трябва да спечеля срещу Перейра„, вярва Блаховиц.

Двубоят срещу Перейра ще бъде достатъчно сериозен и Ян със сигурност трябва да бъде пределно фокусиран върху мача с бразилеца. Двамата ще се изправят в подглавната среща на UFC 291, чийто мейнивент също се очертава да предизвика сериозен интерес, защото един срещу друг ще се изправят Дъстин Порие и Джъстин Гейджи. Събитието ще се проведе на 30 юли.

тагове: