Начало ММА Нейт Диаз ще съди вестник, който го вкара в болница
0

Нейт Диаз ще съди вестник, който го вкара в болница

Нейт Диаз ще съди вестник, който го вкара в болница
0

Следващият двубой на Нейт Диаз може да се окаже в съдебната зала, вместо в октагона.

В сряда вестник „Маями Херълд“ публикува история за ММА боец, който е в болница, след като е нападнал полицаи, опитали да го арестуват по обвинение в домашно насилие. Първоначално изданието идентифицира именно Диаз като пострадалият боец, който е хоспитализиран със сериозни наранявания след сблъсъка с органите на реда. Говорителят на звездата ото UFC Зак Розенфелд обаче бързо опроверга това твърдение с писмо до MMA Fighting.

„Историята е 100% невярна, некоректна и безотговорна“, се казва в част от него. Час по-късно „Маями Херълд“ публикува на интернет страницата си опровержение на предишния си материал и извинение към Нейт Диаз. „В първоначалната история „Маями Херълд“ некоректно съобщи, че суперзвездата на смесените бойни изкуства Нейт Диаз е бил арестуван по обвинения в домашно насилие. „Херълд“ се извинява за допуснатата грешка“. По-късно стана ясно, че арестуваният е 31-годишният Майкъл Албърт Нейтс от Маями.

Въпреки извинението от страна на изданието, Розенфелд заплаши със съдебен иск в ново обръщение. „Това е невероятно невярно и безкрайно безотговорно. Проучваме възможността да заведем дело“, обяви той.

Самият Нейт Диаз все още не е говорил официално по темата.