Начало Бокс Пакиао: Уайлдър ми напомня на Майк Тайсън
0

Пакиао: Уайлдър ми напомня на Майк Тайсън

Пакиао: Уайлдър ми напомня на Майк Тайсън
0

Филипинската боксова легенда Мани Пакиао направи сравнение, за което феновете на спорта говорят, макар и тихомълком, от години – между Дионтей Уайлдър и Майк Тайсън.

Причина за него стана мощта на ударите на двамата, която е една от основните характеристики на стила им.

„Уайлдър ми харесва, защото притежава огромна сила и винаги търси нокаут. Той прави изключителни двубои. Дава на хората хубаво шоу всеки път. Напомня ми на Майкъ Тайсън, защото, когато удари хората, те са аут. В бокса е голямо предимство да си техничен, но когато имаш силен опонент като Уайлдър, това може да промени стила ти. Променя фокуса ти, защото трябва да мислиш за мощта му. Силата е огромен фактор“, каза Пакиао.

Самият Уайлдър на няколко пъти обяви, че възнамерява да победи Тайсън Фюри именно със сила на 22 февруари, като не се притеснява от мощта на британеца.

Снимка: БГНЕС

„Не сме виждали силата на Фюри изразена така, както той говори за нея. Не е постоянна, като моята. Според мен той има възглавници, вместо юмруци. Това усетих в предишния ни мач. Той говори за разни стратегии, но не знам как да приема това. Не съм сигурен дали се опитва да ме разсее като казва, че ще ме нокаутира“, заяви „Бронзовия бомбардировач“.