Начало ММА Нейт Диаз скочи на Дейна Уайт и UFC
0

Нейт Диаз скочи на Дейна Уайт и UFC

Нейт Диаз скочи на Дейна Уайт и UFC
0

Една от емблемите на UFC и бойните спортове в последните години Нейт Диаз отправи остри критики към ръководството на организацията и най-вече нейният шеф Дейна Уайт. Причината е свързана с липсата на крайно решение относно провеждането на мач с Дъстин Порие.

Двамата бойци от няколко месеца вече разменят закани в социалните мрежи. Те открито изявиха желание да разрешат спора си в октагона, но към момента няма нищо конкретно в тази посока. Напротив – Уайт дори отказва да акцентира върху тази среща, тъй като явно иска да изправи Диаз срещу Конър Макгрегър през лятото.

Не мога да разбера каква е причината да няма все още дата за мача ми с Порие. На всички е ясно, че и двамата искаме този двубой. Дейна просто трябва да го организира, нищо повече. Битката е достойна да оглави галавечер. Време е това да се случи“, категоричен е Диаз.

От своя страна обаче Уайт отново не конкретизира нищо в тази посока. „Разбира се, че сме заинтересовани. До 2 май обаче всичко е планирано, няма свободна дата. Ясно е, че Нейт ще получи мач. Срещу кого… Рано е да кажем. Ще видим“, лаконичен е шефът на UFC.

Снимка: БТА

Диаз и Порие трябваше да се бият през 2018-а. „Диаманта“ обаче се оттегли от участие на галавечерта UFC 230, след като получи контузия.