Начало ММА UFC изнудва Нейт Диаз за нов договор
0

UFC изнудва Нейт Диаз за нов договор

UFC изнудва Нейт Диаз за нов договор
0

Ръководството на UFC буквално се опитва да изнуди Нейт Диаз за нов договор. Един от най-обичаните бойци от октагона има контракт с най-голямата организация за ММА в света за още един мач. Ветеранът настоява въпросната битка да бъде срещу Дъстин Порие.

От UFC обаче са казали на Диаз, че ако той наистина държи да се изправи срещу „Диаманта“, ще трябва да се обвърже с договор за поне още един сблъсък. Така шефът на организацията Дейна Уайт се опитва да принуди боеца да остане на октагона за по-дълго време.

Нейт определено иска да се бие с Порие. Дъстин също държи да проведе този мач. Любопитното е, че от UFC също са навити да го организират, защото ще донесе много пари. Но не искат и да изпуснат Диаз, затова го карат да удължи договора си“, анализира ситуацията един от най-тънките специалисти по отношение на този спорт – Ариел Хелвани.

Според неговата информация, от UFC си разпределят много добре картите. Те не просто искат да видят Диаз в още един двубой, освен този с Порие, но при това срещу конкретен съперник. Става въпрос за провеждане на трилогия с Конър Макгрегър, която ще донесе огромни приходи на организацията, предвид враждата, която двамата имаха през годините.