Начало Борба Иво Ангелов и още седем национали с победи в Бундеслигата

Иво Ангелов и още седем национали с победи в Бундеслигата

Иво Ангелов и още седем национали с победи в Бундеслигата
0

Убедителното представяне на българските борци в Бундеслигата на Германия продължава. Родните състезатели записаха осем победи от общо девет срещи в плейофите на немското първенство по борба.

Във вчерашния ден – 8-ми януари, девет българи се подвизаваха по немските тепихи, включително и приключилите с професионалния спорт Иво Ангелов и Тарек Абделсам.

Сребърният медалист от Световно и Европейско първенство – Кирил Милов, записа победа над Желло Крахмер с 6:0 в категория до 130 килограма, една повече от традиционната за него. Неговият опонент е и бронзов медалист от Европейското първенство през 2020 година.

Световният и европейски шампион по класическа борба Иво Ангелов, който приключи състезателната си кариера през май месец 2021 година, продължава да се бори единствено в Бундеслигата на Германия. Той надделя над Георгиос Скарпелло с 6:4.

Другият бивш национал и европейски шампион – Тарек Абделсам, победи Еркан Каймак с 16:0.

С победи се отчетоха националите на България в свободния стил Георги Вангелов, Мирослав Киров, Ахмед Батаев, Али Умарпашаев и Владимир Дубов . Петият от Олимпийските игри в Токио, Вангелов записа категоричен успех над Паул Шмидт с 4:0.

Националът Мирослав Киров се наложи над Максим Василиогло със 7:0. 

Ахмед Батаев постигна успех над Ник Джакобс с технически туш – 16:0, а другият натурализиран чеченец Али Умарпашаев победи Осман Цакичи с 8:2.

Бронзовият медалист от Световното първенство в Лас Вегас през 2015 година, Владимир Дубов също се поздрав с успех. 33-годишният борец надделя над Ашот Шахбазян с 11:1.

Носителят на пояса ,,Дан Колов“ – Микяй Наим единствен не успя да се поздрави с успех. Националът по свободна борба отстъпи на Михаил Иванов с 1:2.