Начало ММА Неонацистки символ лъсна на най-гледаната UFC гала

Неонацистки символ лъсна на най-гледаната UFC гала

Неонацистки символ лъсна на най-гледаната UFC гала
0

Забранен символ разгорещи скандал в ММА средите. Става въпрос за Черното слънце или алтернативата на свастиката, използвана често от неонацистите. Символът е татуиран на ръката на Алексей Кисер.

Треньорът по смесени боеве го показа без да се замисли по време на UFC 251.

Специалистът водеше своя възпитаник Роман Боготов, който беше част от подгряващата карта на най-гледаното събитие за тази година. UFC 251 счупи редица рекорди и застана на второ място по гледаемост след Хабиб Нурмагомедов – Конър Макгрегър (UFC 229).

Кисер попадна на няколко пъти в кадър с татуирано Черно слънце на ръката. Символът на Хайнрих Химлер (главният архитект на Холокоста) представлява свастика с дванадесет рамена или колело. Използван е от СС като северно-езически и религиозен знак.

Самият Алексей Кисер е активен ММА боец със статистика 10-4.

След разпалването на конфликта с татуировката му той обясни в социалните мрежи, че за него това е древен славянски знак.

„За вас този символ има едно значение, а за мен друго. Не съм обиждал цветнокожи. Нека приключим темата!“

Медиите в САЩ алармираха, че на „Бойния остров“ има и друг ММА боец, представител на неонацистка организация – германецът Тимо Фойхт.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.