Начало ММА Непобеден руснак ще дебютира в UFC

Непобеден руснак ще дебютира в UFC

Непобеден руснак ще дебютира в UFC
0

Азамат Мурзаканов ще направи своя дебют в най-известната ММА верига в света. „Професионалиста“, както е псевдонимът на руския боец, ще спори в октагона срещу Марчин Прачнио на събитието UFC Fight Night 198, което ще се проведе на 20 ноември. Срещата ще бъде в лека тежка категория. Припомняме, че той трябваше да дебютира през 2019 година, но понесе наказание от две години лишаване на състезателни ММА права от Американската анти-допинг асоциация. Руснакът е нарушил Анти-допинг изискванията на UFC през 2017 г.

Мурзаканов има баланс от 10 успеха в 10 срещи. Той е спечелил 8 от тях преди финалния гонг (7 с нокаут и 1 след събмишън). Кариерата при професионалистите за руснака стартира през 2010 година в мма федерацията в родния му Налчик. Там той нокаутира след само 10 секунди Анзор Хакимов. Вторият му сблъсък е пет години по-късно. След още 5 поредни успеха той подписва с ACA, за която изиграва една среща – успех над Георги Сакаев с технически нокаут в първия рунд, след което преминава в Brave FC. Два поредни успеха в компанията привличат вниманието на UFC, които предлагат сблъсък в „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Успех с нокаут след точно три минути над Матюс Шефел преди около 10 дни означава и договор с UFC.

Марчин Прачнио е с баланс от 15 успеха и 5 поражения в ММА. Цели 12 срещи той е спечелил преди финалния гонг (11 с нокаут и 1 след събмишън). Полякът беше в серия от 8 поредни победи преди да подпише с UFC, като е и бивш шампион в One championship. Три поредни загуби с нокаут в първия рунд в първите си три срещи за най-известната ММА верига в света (от Сам Алви, Магомед Анкалаев и Майк Родригес) почти освободиха поляка от компнаията, но в последните си две срещи, Прачнио се реваншира с 2 успеха – победа с решение над Халил Рунтри и нокаут в началото на втория рунд над Исаак Вилянуева.