Начало ММА Нгану полетя в общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Нгану полетя в общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Нгану полетя в общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Франсис Нгану, който спечели през уикенда титлата на UFC в тежка категория, нокаутирайки брутално бившия вече шампион – Стипе Миочич, се изкачи с цели 8 позиции в общата ранглиста – „pound for pound“ на най-известната ММА верига в света.

От днес камерунецът е под номер 5 в класацията като прави най-голямо придвижване нагоре за тази седмица. Миочич, от своя страна пропадна с 4 места и вече е номер 7.

От регреса на хърватинът се възползваха шампионите – Александър Волкановски и Израел Адесаня. Двамата се придвижиха с място нагоре, съответно до номер 3 и 4-и.

Ян Блахович, Макс Холоуей, Дейвесон Фигейредо и Джъстин Гейджи изгубиха по една позиция като вече са на 8-и, 9-и, 10-и и 11-и в тази класация.

Най-голям регрес в топ 15 отбелязва Робърт Уитакър. Австралиецът загуби 2 места и от днес е под номер 13.

В класацията на организацията в тежка категория има само една промяна, а именно тази, че Нгану е на върха като шампион, а Миочич пропадна с позиция до първи претендент, поради загубената титла.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".