Начало Бокс Български национал стана Посланик на световното първенство
0

Български национал стана Посланик на световното първенство

Български национал стана Посланик на световното първенство
0

Българският национал Хавиер Ибанес стана Посланик на световното първенство за младежи и девойки. Кубинецът бе избран от АИБА за лице на турнира. Надпреварата ще се проведе от 10 до 24 април в полския град Киелце.

От АИБА уточняват, че в момента Ибаниес е един от най-добрите боксьори при 57-килограмовите при мъжете и успешната му кариера може да служи като чудесен пример на младите спортисти в Полша.

За мен е чест да бъда избран за Посланик на това световно първенство. Вярвам, че след като спечелих титлата за младежи, мога да сторя същото и при мъжете, но вече представлявайки България. Горд съм, че съм част от българския национален отбор, като наскоро победих световния шампион от Узбекистан на „Странджа”. Надявам се, че ще получа шанс да участвам и на олимпийските игри в Токио”, сподели Ибаниес.

Олимпийски шампиони по бокс ще се състезават за България

Той призова младежите да дават винаги най-доброто, не само по време на мачовете, но и в подготовката. „Трябва да са наясно, че винаги трябва да дават максимума. И да слушат треньорите си, това също е много важно”.