Начало ММА Нгану предпочита мач с Тайсън Фюри пред Джон Джоунс

Нгану предпочита мач с Тайсън Фюри пред Джон Джоунс

Нгану предпочита мач с Тайсън Фюри пред Джон Джоунс
0

Шампионът на UFC в тежка категория – Франсис Нгану, ще участва в най-тежкия си ММА двубой в ранните часове на неделя (българско време).

„Хищника“ ще се бие с бившия си съотборник Сирил Ган в главното събитие на UFC 270, но през последните няколко седмици камерунецът не спира да говори за едно друго име, което дори не е от неговия спорт.

35-годишният шампион постоянно споменава световният шампион по бокс на WBC Тайсън Фюри, като Нгану неколкократно заяви, че иска да пробва боксовите си умения именно срещу „Краля на циганите“.

Снимка: БГНЕС

Мачът с Ган е последен от сегашния договор на Франсис и той настоява в следващия му контракт (ако изобщо има такъв) да им клаузата за разрешение да се бие с Фюри.

Изглежда мач с британеца е приоритет номер 1 на Нгану, който би предпочел този съперник дори пред най-чакания и жадуван мач в тежката дивизия на UFC – с Джон Джоунс.

„Ако зависи от мен, със сигурност ще избера мач с Тайсън Фюри пред сблъсък с Джон Джоунс“, заяви Нгану по време на последната пресконференция.

Снимка: БТА

„След като победих Стипе Миочич имаше оферта за мач с Джоунс, но изглежда на никой не му пука за подобен двубой. така че…

„Също така не знам какво ще прави Джоунс, позицита му къмтози момент е неясна. А аз не мога да си правя планове на база Джон. Имам други планове за кариерата си. Като дете мечттата ми бе да бъда боксьор и искам да изпълня това мое желание преди кариерата ми да приключи“, допълни шампионът.