Начало ММА Нгану: С Джоунс можем да повторим Али и Форман
0

Нгану: С Джоунс можем да повторим Али и Форман

Нгану: С Джоунс можем да повторим Али и Форман
0

Действащият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану не смята, че най-добрият боец ​​в света Джон Джоунс е потенциално най-трудното предизвикателство в кариерата му.

В интервю за Майк Тайсън камерунският гигант заяви, че смята исканията на Джоунс да увеличи хонорара си за справедливи, а също така изрази надеждата, че UFC ще успее да организира битката им.

Всеки, който е на негово място, би искал компенсация. Джоунс е в спорта от дълго време и е израснал с UFC. Мисля, че няма нищо лошо в това, че той би искал да получи повече, но не знам точно какъв е въпросът. Както и да е, бих искал тази битка да се състои – определено ще бъде битка номер едно“, каза Нгану.

Сравнявайки Джон Джоунс с предишния му съперник Стипе Миочич , Нгану не е сигурен дали бившият шампион на UFC в полутежка категория е по-голямо предизвикателство.

Джоунс определено има повече умения в арсенала си, но не съм сигурен дали е по-готин от Стип„, каза още шампионът.

Нгану е привлечен от идеята да повтори сценария на прочутия дуел между Мохамад Али и Джордж Форман, който през октомври 1974 г. проведе един от най-амбициозните мачове в историята на професионалния бокс в Африка.

Мисля, че те могат да пресъздадат идеята за Rumble in the Jungle. Ще бъде много готино и определено бих искал да бъда част от него. Бих искал те да уредят това възможно най-бързо с Джоунс. Ще повторим „Rumble in the Jungle“. Това беше епично събитие и сега, след като Африка се утвърди в бойните изкуства, можем да се върнем към това“, завърши шампионът.