Начало ММА Никола Дипчиков доближава шампионския пояс в ACA

Никола Дипчиков доближава шампионския пояс в ACA

Никола Дипчиков доближава шампионския пояс в ACA
0

Никола Дипчиков е все по-близо да атакува пояса в средна категория на една от водещите ММА организации в света Absolute Championship Akhmat (ACA).  Българският боец получи дата и съперник за следващия си двубой. Битката ще е този месец – 26-ти ноември, част от събитието ACA 114.

Дипчиков ще се изправи срещу Рафал Харатюк от Полша, а победителят ще добие правото да стане официален претендент за титлата в категорията.

33-годишният поляк, който по професия е пожарникар, е със статистика 13 победи и 3 загуби, като е в серия от 6 поредни успеха. Българинът е с по-голям опит при професионалистите с 19-7. Дипчиков спечели последните си две срещи в ACA с технически нокаут още в първия рунд. При последния двубой получи счупване в ръката и последните месеци се възстановяваше.

Веднага, след като бе обявен мача, Хартюк написа в своя профил: „Време е да се завърнем! За съжаление не успях да се бия за шампионски колан поради настоящата ситуация с коронавирус…. Щабът ми заедно с Байсангър Еделбиев направиха всичко, за да се бори за този трофей. За съжаление консулството отхвърли молбите да доведе опонента ми в страната… Въпреки това , отиваме за победа!“