Начало ММА Никола Дипчиков проведе подготовка с елитни бойци от UFC и ACA

Никола Дипчиков проведе подготовка с елитни бойци от UFC и ACA

Никола Дипчиков проведе подготовка с елитни бойци от UFC и ACA
0

Един от най-добрите български ММА бойци Никола Дипчиков приключи своята основна подготовка преди поредния си двубой за Absolute Championship Akhmat (ACA). Той ще изправи срещу Магомедрасул Гасанов на 9-ти април за временната титла в средна категория.

За пореден път Дипчиков избра да проведе лагер преди така важния сблъсък в Полша. В последните години родният боен ас не пропуска възможност да тренира на полска земя.

Този път той бе във Варшава, заедно със своя треньор Николай Добруджански, в продължение на 4 седмици и проведе спаринги с елитни бойци от UFC и ACA. Сред тях изпъкват имена на голямата бойна звезда Ян Блахович, който е шампион в лека тежка категория на най-престижната ММА верига в света.

Дипчиков и Благович показват отлично настроение.

Освен с Блахович, българинът направи и серия от тренировки с Бартош Фабиански, който също се готви за участието си в UFC Fight Night. Полякът ще излезе на 17- април срещу американецът Джералд Меершерт.

Дипчиков и Фабиански със своите треньори в Полша.

Друг сред спаринг партньори на носителя на наградата на Boec.BG за 2020-та бе и Пьотр Струс. Любопитното е, че именно срещу него е последната загуба на Дипчиков на професионалната ММА сцена. Той отстъпи пред Струс преди близо 4 години – през ноември 2017-та в среща от ACB 74. Оттогава родния боец е в серия от 3 поредни победи в ACA, като и три приключиха с нокаут в първия рунд. Българинът има 20 победи и 7 загуби.

Пьотр Струс (вляво) демонстрира приятелски отношения с Дипчиков.

Събитието ACA 121, което бе предварително планирано за 26-ти март, ще се проведе на 9-ти април в Минск, Беларус.