Начало ММА Предаването „BOEC.BG“ с гост Светлозар Савов (ВИДЕО)

Предаването „BOEC.BG“ с гост Светлозар Савов (ВИДЕО)

Предаването „BOEC.BG“ с гост Светлозар Савов (ВИДЕО)
0

Един от най-обичаните и популярни ММА бойци у нас Светлозар Савов-Зарко бе специален гост в студиото на „BOEC.BG“. В спорта той тръгва от борба, но сериозни успехи постига на професионалната ММА сцена. Първата си победа Савов записва преди 10 години. Вече има 25 професионални мача зад гърба си, от които 18 победи. Печели пояса в категория до 84 килограма на словенската федерация WFC, а сега има договор с една от най-престижните международни вериги – Absolute Championship Akhmat (ACA).

„Бях много малък и мои приятели от градчето, в което съм израстнал – Златарица, учеха в спортното училище в Русе, и може би по техните стъпки се насочих. Някак си бяха отъпкали пътеката и реших да не  тръгвам по свой път, а след тях. Хареса ми. В началото ми беше много трудно. В такава крехка възраст всеки е притеснен, неуверен, отдалечен от семейството. В началото много ми липсваха родителите, както и сега, но тогава беше по-различно, особено, когато си свикнал с тях постоянно“, споделя Светлозар за първите си стъпки в спорта.

Защо не се получава с борба?

„Борбата не ми се отдаваше много. Не съм постигал големи успехи, както в ММА. Но пък ми е дал една добра основа, която после развих и ми помогна да стигна до тук. Благодарен съм определено за това и не съжалявам ни най-малко, че съм избрал да тръгна от борбата.“

Савов е един от малкото български ММА състезатели, които изцяло е насочил своите усилия и внимание към участие в международни вериги.

„Ако иска човек да се развива, трябва да излезе извън пределите на България. Да опита навън. Друг е въпросът доколко се получава. Защото когато излезеш навън – няма слаби противници. Още повече в такива организаци, какви аз играя. АСА е на доста високо ниво. Там слаби бойци няма. Определено давам всичко от себе си. Тренирам. Затова обикалям доста места и държави, за да мога да се подготвя добре.“

Савов казва, че не мисли още много години да се занимава с ММА и затова се е насочил изцяло усилията си към този спорт, опитвайки се да извлече максимума.

Русенският боец дебютира в една от водещите ММА вериги – Absolute Championship Akhmat (АСА), през месец юни. Той записа загуба от опитния поляк Пьотр Щрус. Договорът му с чеченската организация е за още 4 срещи, като той се надява до края на годината да изиграе още един мач.

Цялото интервю със Светлозар Савов може да гледате във видеото. Въпросите за разделени на три рунда от по 3 минути.

„BOEC.BG“ – всяка неделя от 19:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.