Начало ММА Никола Дипчиков с трети пореден нокаут в ACA и шанс за титлата

Никола Дипчиков с трети пореден нокаут в ACA и шанс за титлата

Никола Дипчиков с трети пореден нокаут в ACA и шанс за титлата
0

Страхотен успех за българските бойни спортове! Никола Дипчиков доби правото да атакува шампионската титлата в средна категория на една от водещите ММА организации в света – Absolute Championship Akhmat (ACA). Това се случи, след като българският боец постигна успех над поляка Рафал Харатюк в среща от събитието ACA 114 в Лодз, Полша.

Представянето на Дипчиков е още по-впечатляващо, след като той записа трети пореден мач с нокаут в първи рунд в мач от веригата. Победата му е под номер 20 при професионалистите.

Как пречи съперника си? 90 секунди преди края на първия рунд полякът отправи лоу кик към Дипчиков, а той от своя страна опита да му направи бърз захват, за да загуби равновесие. Въпреки че бе неуспешно, Дипчиков светкавично пласи добър ляв прав, който видимо разбалансира опонента му. Оттам започна брутална поредица от удари в лицето на поляка, комбинирана и с удари с коляно. Всичко продължи само няколко секунди, а Харатюк не издържа и се свлече на пода 1:18 минути преди края на частта.

Може да видите нокаута ТУК.

„Чувствам се много добре… Ако трябва да бъда откровен, още не мога да повярвам – бяха първите думи на Никола Дипчиков след успеха. –  За мен беше много тежко да стигна до тук и да направя три поредни победи. Все пак вярвах, че мога да спечеля тази среща, защото изгледах доста негови срещи и видях, че е по-добре да остава в стойка, да бъда търпелив. Това беше и моята тактика и така се бяхме разбрали с треньора ми.“

На въпрос дали става официален претендент за шампионския пояса в ACA, Дипчиков отговори така: „Да, говорихме, че победителят от тази среща, ще получи правото да атакува пояса, но не сме уточнявали подробности.