Начало Видео Никола Дипчиков готов за следващата битка в АСА (ВИДЕО)

Никола Дипчиков готов за следващата битка в АСА (ВИДЕО)

Никола Дипчиков готов за следващата битка в АСА (ВИДЕО)
0

Eдин от най-добрите ни ММА бойци Никола Дипчиков е напълно възстановен след операцията и е готов за следващото си професионално предизвикателство. Дипчиков има договор с третата най-престижна организация за смесени бойни изкуства в света – Absolute Championship Akhmat (ACA),  като се очаква следващият му мач да е в края на месец август или началото на септември.

Преди малко повече от шест месеца Дипчиков претърпя хирургическа интервенция заради скъсан ахилес. Контузията е от месец декември 2019 г.

„Всичко мина добре! Възстановен съм почти на 100 процента – каза в студиото на „BOEC.BG“ многократният шампион по джудо и самбо. Дипчиков е специалният ни гост тази неделя, 28-ми юни. – По време на карантината спортувах вкъщи и поддържах някаква форма. Аз съм вече изграден професионалист. Толкова години се занимавам със спорт и ММА, няколко месеца не трябва да са проблем. Единственото, което трябва да възстановя е кондицията, а тя се прави за 3-4 седмици.“

За подготовката си Дипчиков разчита на вещите треньорски напътствия на Николай Добруджански. Проблем пред боеца е, че няма много спаринг партньори.

„Последните години тренираме почти всеки днес с Георги Валентинов, Даниел Илиев… Горе-долу сме 4-5 човека, които си помагаме“, казва ММА състезателят.

Последната му среща в АСА бе на 31-ви август 2019, когато победи с нокаут в 34-ата секунда.

Цялото интервю с Никола Дипчиков може да гледате в неделя от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.