Начало ММА Светлозар Савов ще спори с поляк на ACA 108

Светлозар Савов ще спори с поляк на ACA 108

Светлозар Савов ще спори с поляк на ACA 108
0

Сблъсъкът ще бъде в средна категория

Светлозар Савов ще спори с поляка Бартош Леско на събитието ACA 108, което ще се проведе на 24 април в Полша.

Родният боец има баланс от 18 победи и 7 загуби в ММА. Цели 15 успеха той е постигнал преди финалния гонг (3 с нокаут и 12 след събмишън). 31-годишният боец бе в серия от 3 поредни спечелени сблъсъка до миналата година. Тогава той подписа със силната чеченска организация Absolute Championship Akhmat – ACA. При дебюта си в началото на юни Савов загуби с решение от Пьотр Струс. Двубоят бе един от основните сблъсъци на събитието ACA 96, провело се в полския град Лодз. Родният боец ще търси първи успех в организацията и най-доброто решение е да запише победа точно на полска земя.

Бартош Леско е с баланс от 9 победи 2 равенства и 1 загуба в ММА. Цели 8 успеха той е постигнал преди финалния гонг (2 с нокаут и 6 след събмишън). 187-сантиметровият боец е в серия от 4 мача без загуба, а това ще е негов дебют за ММА организацията като той ще разчита и на подкрепата на местната публика.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".