Начало ММА Новия Хабиб се похвали с предстоящ сблъсък в октагона (СНИМКА)

Новия Хабиб се похвали с предстоящ сблъсък в октагона (СНИМКА)

Новия Хабиб се похвали с предстоящ сблъсък в октагона (СНИМКА)
0

Мохамед Мокаев, известен като „Новия Хабиб“, получи нов опонент в октагона. Непобеденият дагестанец, който представя Англия, ще спори с Малкълм Гордън на събитието UFC 280, което ще се проведе на 22 октомври в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Срещата ще бъде в категория „муха“.

„22 октомври! Абу Даби! 9-0! Да тръгваме! #Още един старец #ufc280.11 седмици и ще газя“, заяви Мокаев в профила си в Instagram.

Мокаев е най-младият боец в UFC! Той дебютира по най-добрия начин в компанията – успех със задушаване само 58 секунди след стартовия гонг срещу Коди Дърдън на събитието UFC Fight Night 204. Победата впечатли друга изгряваща звезда от най-известната ММА верига в света – Хамзат Чимаев, който обяви младия талант за бъдещ шампион. Още на кантара пролича емоционалният заряд на младия боец като той беше близо да се сбие с противника си, но Дейна Уайт и охраната се намесиха навреме и прекъснаха опита му. 22-годишният Мохамед Мокаев има баланс от 8 победи от 8 срещи в професионалната си ММА кариера (един сблъсък е обявен за несъстоял се проди непозволен удар – срещу Ибрахим Наврузов в Brave CF). Роденият през 21 век боец е спечелил 5 срещи преди финалния гонг (2 с нокаут и 3 след събмишън).

Професионалната му кариера стартира през 2020 година в Brave CF, но впечатляващото е, че преди това има 23 победи от 23 срещи при аматьорите като първият му сблъсък е през 2015 година, когато Мокаев е на едва 16 години. При професионалистите той печели при дебюта си с решение над Глен Маквейх на 1 август 2020 година, а след това продължава с още 3 успеха в тази верига и 2 в английската Celtic Gladiator – CG. Преди сблъсъска с Дърдън, Мокаев надделя над Блейн О’Дрискол със събмишън във втория рунд на събитието Brave CF 54. Преди 10 дни „Новия Хабиб“ впечатли, записвайки втори успех в UFC – този път над Чарлз Джонсън, но феновете го сравниха с Брок Леснар поради факта, че Мокаев направи няколко суплеса и рекордните за категория „муха“ 12 тейкдауни на своя опонент, което е коронният номер на Леснар в кеча!

Малкълм Гордън има баланс от 14 победи и 5 загуби в ММА. Той е спечелил 11 срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 6 след събмишън). 32-годишният канадец е част от UFC от 2020 година като за този период той загуби първите си два двубоя – от Амир Албази и Су Мудаержи и спечели последните два – срещу Франциско Фигейредо и Денис Бондар.