Начало ММА „Новият Хабиб“ приключи 15-и пореден съперник и впечатли Дейна Уайт

„Новият Хабиб“ приключи 15-и пореден съперник и впечатли Дейна Уайт

„Новият Хабиб“ приключи 15-и пореден съперник и впечатли Дейна Уайт
0

Шавкат Рахмонов не обича да се задържа дълго в октагона. Узбекът нокаутира Карлстон Харис още в първия рунд на битката им от UFC Fight Night 200 (UFC Вегас 47).

Рахмонов пласира брутален хай кик със завъртане, а след това довърши съперника си с граунд енд паунд.

Техниката впечатли президента на организацията Дейна Уайт. Това е 15-а поредна победа с приключване от 15 мача за узбекистанския талант. Той е сочен за наследник на Хабиб Нурмагомедов в полусредна категория.

В главното събитие на вечерта в „Апекс център“, Лас Вегас, Шон Стрикланд победи Джак Хермансон с разделено решение (49-46, 47-48, 49-46).

Това е шеста поредна победа за американеца в UFC.

„Нито една медия не даде мача на Джак. Знам, че победихме. Ако този човек все още е съдия, той ще продължава да отнема мечтите на бойците и да засяга пряко техния живот“, коментира треньорът на Стрикланд – Ерик Никсик, по повод разделеното решение.

Бонусите за вечерта грабнаха Шавкат Рахмонов, Чиди Нджокани, Юлиан Ероса и Стивън Питърсън (не съвсем), като Ероса взима чека от 50 хиляди щатски долара на съперника си заради проваления кантар.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.