Начало ММА Нурмагомедов изригна: Честта преди всичко!
1

Нурмагомедов изригна: Честта преди всичко!

Нурмагомедов изригна: Честта преди всичко!
1

Световният шампион в лека категория на UFC – Хабиб Нурмагомедов, публикува отворено писмо до организацията. В него той споменава евентуалното си наказание, приходите от мача с Конър Макгрегър и възможността да напусне. Текстът е много емоционален и е под формата на въпроси към шефовете в UFC. Ето какво написа боецът:

„Защо не уволнихте никого, след като те атакуваха автобуса ни и контузиха няколко човека? Можеха да ги убият. Защо никой не говори за това как те обиждат родината ми, религията ми, нацията ми, семейството ми?

Защо наказвате само моя отбор, когато хора от неговия също се биха? Ако твърдите, че аз съм започнал – не сте прави. Аз довърших това, което той започна.

Във всеки случай – накажете мен, а не Зубайра Тухугов. Ако си мислете, че ще си мълча, то жестоко грешите. Отменихте мача на Зубайра и то защото е ударил Конър… който го удари пръв! Изгледайте видео клипа.

Ако го уволните, напускам и аз. В Русия никога не оставяме братята си. Бих отишъл до края на света за моя брат. Ако решите да го освободите, не забравяйте да скъсате и моя контракт, но това ще направя самият аз.

И още едно нещо – можете да задържите парите ми, които сте запорирали. Много сте заети с това. Надявам се да не се задавите с тях. Ние защитихме честта си – това е най-важното! Решихме да стигнем до края“, завършва емоционално Орелът.

За броени минути посланието на Хабиб събра хиляди положителни мнения. Феновете му го подкрепят напълно и обясняват, че ако Нурмагомедов реши да напусне – това ще е най-доблестната проява в историята на този спорт.