Начало ММА Нурмагомедов: Не може да намесваш религията! Баща ми ще ме набие сега, а Путин ми звънна…
0

Нурмагомедов: Не може да намесваш религията! Баща ми ще ме набие сега, а Путин ми звънна…

Нурмагомедов: Не може да намесваш религията! Баща ми ще ме набие сега, а Путин ми звънна…
0

Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов победи Конър Макгрегър в най-чаканата битка в историята на организацията. След като отказа своя опонент в четвърти рунд дагестанецът прескочи огражеднията се нахвърли да се саморазправя физически с Дилън Данис (от антуража на Макгрегър). Хора от екипа на дагестанския боец пък нахлуха в клетката и нападнаха все още съвземащия се Макгрегър. Всичко това помрачи хубавата вечер в Лас Вегас, а тепърва ще стават ясни последствията. Хабиб обясни пред медиите своето виждане за случилото се.

„Извинявам се на Вегас и Атлетическата комисия на Невада. Не беше най-добрата ми страна, знам. Но аз съм човек. Но защо говорите само за това, че съм прескочил оградата? Той говори глупости за мен, за религията ми, атакува автобуса, а се говори само, че съм прескочил оградата?

Баща ми ме е учил на уважение, но ви казах и преди, че той е машина за предаване. Видяхте и днес, че го поставих в положение, в което можеше само да се предаде – целият му екип е такъв. Аз съм шампионът, виждате поясът ми.

Искам да променя спорта, разберете ме, не може да се намесва религията, не може да намесва баща ми! Това, което се случи, ме кара да съм горд, защото съм непобеден и неоспорим шампион. Баща ми ще ме набие, когато се прибера вкъщи, ясно ми е. И само последно, понеже стана голям проблем и че Владимир Путин се снимал с Конър… Путин току що ми се обади да ми честити победата. Още веднъж се извинявам на Невада“, каза Нурмагомедов без да отговаря на повече въпроси.