Начало ММА Нурмагомедов ще дебютира срещу Хемъл в Белатор

Нурмагомедов ще дебютира срещу Хемъл в Белатор

Нурмагомедов ще дебютира срещу Хемъл в Белатор
0

Усман Нурмагомедов, който е братовчед на звездата на UFC – Хабиб Нурмагомедов, ще направи своя дебют в Белатор.

22-годишният дагестанец ще спори с Майк Хемъл на събитието Белатор 255, което ще се проведе на 2 април в Кънектикът, САЩ. Срещата е в лека категория.

Усман Нурмагомедов има баланс от 11 победи от 11 срещи в ММА. Цели 10 от тях той е спечелил пред финалния гонг (7 с нокаут и 3 след събмишън). Дагестанецът се състезава в лека категория. Нурмагомедов е преминал през няколко известни ММА вериги при професионалистите – Brave CF, GFC и ADW. За последно той влезе в клетката на 9 септември 2020 година като тогава отказа Святослав Шабанов с технически нокаут във втория рунд на събитие на FNG/GFC, което беше организирано в памет на бащата на Хабиб Нурмагомедов – Абдулманап Нурмагомедов.

Майк Хемъл е с баланс от 7 успеха и 4 поражения в ММА. Той е спечелил 3 срещи преди финалния гонг (и трите с нокаут). 28-годишният американец дебютира през 2020 година в Белатор, но в първия си сблъсък за организацията загуби от Адам Бориц с неединодушно съдийско решение.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".