Начало ММА Братовчедът на Хабиб се бил 15 пъти в един ден
0

Братовчедът на Хабиб се бил 15 пъти в един ден

Братовчедът на Хабиб се бил 15 пъти в един ден
0

Братовчедът на Хабиб Нурмагомедов – Усман, е провел 15 мача в рамките на един ден. Това потвърди самият той в навечерието на битката му с Майк Хемъл (7-4). Мачът им е в лека категория на галавечерта на „Белатор“, която ще се проведе на 2-ри април в „Мохеган сън арина“, Кънектикът.

Главната битка от бойната карта е между Патрисио Фрейре-Питбула и Емануел Санчес.

Усман Нурмагомедов се намира в серия от 11 поредни победи в клетката на ММА, като ще преследва рекорда на своя легендарен роднина, който се оттегли от спорта с 29-0.

„За мен е огромна мотивация, че нося фамилия Нурмагомедов. Искам да вървя по стъпките на Хабиб и в един момент да стана по-добра негова версия”, споделя 22-годишният дагестанец. Той е постигнал 10 от 11-те си победи с хватки за отказване или нокаут.

Усман Нурмагомедов ще преследва рекорда на братовчед си Хабиб, който се оттегли с 29-0 от октагона

За да бъде в толкова добра форма, Усман разказва, че като по-млад му се е налагало да прави дори по 15 мача за един ден. Когато е бил на 18 години, покойният му чичо и баща на Хабиб – Абдулманап, го е записал на турнир по бойно самбо, като мачовете са започнали сутринта и са приключили в късните часове на нощта.

„Чичо ме научи на всичко, не само като боец, но и като човек. Показа ми как трябва да се държа с хората. Когато бях на 18, ме записа за турнир по бойно самбо. Трябваше да се боря в категория до 62 килограма. В деня на турнира обаче той дойде при мен и ми каза, че ме е записал в три различни категории и така проведох 15 битки за един ден. Мачовете бяха на всеки 15 минути, но с всяка победа идваше следващия”, разказва Усман Нурмагомедов.