Начало ММА Джон Джоунс обяви колко пари иска за най-великата битка
0

Джон Джоунс обяви колко пари иска за най-великата битка

Джон Джоунс обяви колко пари иска за най-великата битка
0

Бившият носител на титлата в полутежка категория на UFC Джон Джоунс иска над 10 милиона долара за битка срещу действащия шампион в тежка категория Франсис Нгану.

Преди няколко дни имах телефонен разговор с адвоката на UFC Хънтър Кембъл. Казах му, че осем до десет милиона долара няма да са достатъчни за битка с такъв мащаб. Това е всичко, което беше обсъдено досега. Ще изчакам офертата им и се надявам тя да не е твърде ниска. Нека да видим как ще върви всичко„, написа Джоунс.

Сигурен съм в едно – нито една моя битка не е предизвикала толкова голям интерес като тази. Не мога да отида до пощенската си кутия, без да чуя въпрос от някого за тази битка. От години скъсвам задника си, получавам сътресения, преминавам през операции, боря се с най-тежките противници от 20-годишна възраст и все още получавам не повече от 2 милиона долара на битка. Просто искам да получа приличен хонорар, който един ден ще бъде възможен„, добави Бони.

Нгану към Джоунс: Аз съм най-голямото предизвикателство в живота ти

Смятам, че тази битка е монументална, такива битки се случват веднъж в живота. Срещу Франсис в първата ми битка като тежка категория – ще бъде нещо необикновено. Али срещу Форман, но в UFC. Тази битка има потенциала да привлече стотици хиляди нови фенове по целия свят. До мозъка на костите си чувствам колко е грандиозна.

Всички знаят, че бойците дори не се доближават до това, което носят техните битки, и не ми се струва толкова трудно да се плаща достойно за една от най-големите битки в историята. И дори не искам истинския си справедлив дял„, добави Джоунс.

Миналия уикенд на UFC 260 Франсис Нгану нокаутира Стипе Миочич във втория рунд и беше провъзгласен за новия шампион на UFC в тежка категория.

След битката за титлата Джон Джоунс изрази интерес да се изправи срещу камерунския гигант, като даде да се разбере, че очаква прилична финансова оферта от UFC.