Начало ММА Нурмагомедов влиза в клетката отново

Нурмагомедов влиза в клетката отново

Нурмагомедов влиза в клетката отново
0

Усман Нурмагомедов, който е братовчед на Хабиб Нурмагомедов, ще влезе в клетката отново на 31 юли. Тогава той ще спори с Луис Муро на събитието Белатор 263. Сблъсъкът ще бъде в лека категория.

Нурмагомедов има баланс от 12 победи в 12 срещи в ММА. Цели 10 от тях той е спечелил пред финалния гонг (7 с нокаут и 3 след събмишън). Дагестанецът се състезава в лека категория. Нурмагомедов е преминал през няколко известни ММА вериги при професионалистите – Brave CF, GFC и ADW. В предопоследния си сблъсък  той влезе в клетката на 9 септември 2020 година като тогава отказа Святослав Шабанов с технически нокаут във втория рунд на събитие на FNG/GFC, което беше организирано в памет на бащата на Хабиб НурмагомедовАбдулманап Нурмагомедов. След това Усман получи договор с Белатор и през този април дебютира успешно – победа с решение над Майк Хемъл.

Неговият противник – Луис Муро е с баланс от 12 успеха и 6 поражения в ММА. 4 срещи той е спечелил преди финалния гонг (2 с нокаут и 2 след събмишън). 34-годишният американец се намира в серия от 3 поредни победи, а за двата си периода в Белатор, Муро все още няма допуснато поражение. За последно той надделя с решение над Девин Пауъл на събитието Белатор 252.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".