Начало ММА Официално: Гал срещу Роуи през май във Флорида

Официално: Гал срещу Роуи през май във Флорида

Официално: Гал срещу Роуи през май във Флорида
0

Мики Гал ще спори в клетката срещу Филип Роуи на събитието UFC Fight Night 176, което трябва да се проведе на 16 май в Джаксънвил, Флорида. Сблъсъкът ще бъде в полусредна категория.

28-годишният Гал има баланс от 6 успеха и 2 поражения в ММА. Цели 5 сблъсъка, той е спечелил преди финалния гонг (със събмишън). Откакто е част от UFC, Гал има 5 победи и 2 загуби. В последно време, той редува успехи и поражения. През отминала година, Гал загуби с технически нокаут от Диего Санчес на UFC 235, но в началото на август се завърна на победния път, печелейки с решение сблъсъка със Салим Туахри.

Филип Роуи е с баланс от 7 успеха и 2 поражения в ММА. 29-годишният американски боец е спечелил всички свои срещи преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). Роуи загуби първите си да сблъсъка в ММА, но от края на октомври 2015 година насам, той има 7 поредни победи. За последно Роуи впечатли на „Претендетските серии на Дейна Уайт“, където спечели с технически нокаут двубоя си с Леон Шахбазян. Това му спечели и договор с UFC като сблъсъкът с Мики Гал ще бъде дебют за него в организацията.