Начало ММА Официално: Стрийгъл ще спори с Валиев

Официално: Стрийгъл ще спори с Валиев

Официално: Стрийгъл ще спори с Валиев
0

Марк Стрийгъл ще спори в октагона срещу Тимур Валиев на събитието UFC on ESPN 15, което ще се проведе на 22 август в Лас Вегас, Невада.

Стрийгъл има баланс от 18 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил цели 14 срещи преди финалния гонг (всички след събмишън). Филипинският боец стартира кариерата си в смесените бойни изкуства през 2009 година, записвайки серия от 12 поредни успеха в първите си 12 срещи. Стрийгъл не е влизал в клетката от 2018 година като това ще бъде негов дебют в UFC.

Тимур Валиев е с баланс от 16 успеха и 2 поражения в ММА. 7 срещи той е приключил преди финалния гонг (5 с нокаут и 2 след събмишън). 30-годишният боец дебютира със загуба в смесените бойни изкуства. Това се случва на 4 септември 2010 година като Валиев губи с решение от Оле Раберг. Последват 10 поредни успеха в клетката преди отново да инкасира загуба – от Крис Гутиерес с неединодушно съдийско решение на гала на WSOF, провела се на 20 февруари 2016 година. В следващия си сблъсък Валиев побеждава Гутиерес, давайки начало на нова серия от 6 поредни успеха, която доведе и до договор с UFC. Дагестанецът трябваше да срещне в началото на този месец Джамал Емърс в първата си среща в октагона, но се оттегли по непотвърдени причини.