Начало ММА Операция провали мач от Бойния остров
0

Операция провали мач от Бойния остров

Операция провали мач от Бойния остров
0

Първата карта на UFC за 2021 г. загуби един от двубоите си, след като Бет Коеря се оттегли от сблъсъка си в категория “петел” срещу Ву Янан.

Бившата претендентка за титлата претърпя операция за отстраняване на апендицит, като все още не е ясно дали организаторите ще се опитат да намерят друга съперничка на Янан.

“Бог винаги знае кое е най-добро за нас. Тренирах много здраво за този мач, но посред нощ започнах да усещам нетърпима болка. Приеха ме в болница и ми казаха за апендицита. Лекарите посъветваха мен и семейството ми, че това е сериозен случай и се нуждая от спешна операция. Искам да благодаря на UFC и Дейна УАйт за подкрепата през годините. Последният танц и последният ми двубой ще изчакат малко, нямам търпение отново да направя шоу за вас”, написа бразилката в Instagram под снимка от болничното си легло.

Тя сподели още видео от интервенцията, както и снимка на самия изваден от тялото ѝ орган.

Преди време Корея (11-5-1) обяви, че мачът ѝ в Абу Даби ще бъде последен, преди да излезе в пенсия. 37-годишната бразилка е част от UFC от 2013 г., като стигна до мач за титлата срещу Ронда Раузи след 3 поредни победи. При последното си влизане в октагона, “Питбула” загуби с решение от Пани Кианзад през юли, близо година след победата ѝ над Сияра Юбенкс. Ву Янан (11-3) има победа и две загуби в UFC до момента.