Начало ММА Оперираха Франсис Нгану (СНИМКА)

Оперираха Франсис Нгану (СНИМКА)

Оперираха Франсис Нгану (СНИМКА)
0

Шампионът на UFC в тежка категория Франсис Нгану се подложи усшешно на операция. След победата си над Сирил Ган на UFC 270 ММА боецът обяви, че има сериозни проблеми с коляното и дори се е бил контузен.

Проблемите са настъпили четири седмици преди големия мач, но той успя умело да ги прикрие от журналистите и съперника си.

По време на галавечерта носителят на пояса носеше две наколенки.

Докторите го посъветваха задължително да направи медицинска интервенция и Нгану послуша съвета им.

За щастие на Нгану не се стигна до усложнения на травмата по време на шампионския мач.

„Операцията на коляното мина добре дне. Нямам проблеми с минискуса. Благодаря на доктор Алатрач и екипът му за грижите към мен“, написа Франсис в социалните мрежи.

Очаква се възстановяването му да продължи цели девет месеца.

През това време поясът няма да бъде овакантен, увери Дейна Уайт.

Много е вероятно той отново да използва междинна титла, за да поддържа глада за успехи на останалите си бойци от тежка категория.

Все още няма новини дали Франсис Нгану ще подпише нов договор с UFC.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.