Начало Карате Топ 5: Знаци, че сте пристрастени към бойните спортове

Топ 5: Знаци, че сте пристрастени към бойните спортове

Топ 5: Знаци, че сте пристрастени към бойните спортове
0

Тренирането на боен спорт може да бъде едно от най-пристрастяващите хобита. Винаги има какво още да научиш и накъде да насочиш енергията си.

Много често, когато започнеш да тренираш такава дисциплина, любовта ти към нея се пренася далеч извън залата из цялото ежедневие.

Представяме ви пет признака, че сте пристрастени към бойните спортове.

  1. Мислите само за тренировки

На работа, в училище, у дома – мисълта за тренировка е окупирала съзнанието ви. Мечтаете си за татамито и за жадувана „почивка“ в Тайланд на тренировъчен лагер.

Когато сте имали стресов ден на работа, нямате търпение да влезете в залата и да размажете лапите, а след това да поговорите с останалите бойци. С излизането от залата пък вече мислите за следващата тренировка.

  1. Разработвате техники в свободното си време

Ако многократно гледате мача на любимия си състезател, само за да видите по какъв точно начин той изпълнява всеки отделен удар, то сте пристрани към бойните спортове. То изобщо не е лошо.

С разработването на дадена комбинация се учите нейните отделни елементи и виждате как да я изпълнявате правилно, което след това ви помага по време на тренировка.

  1. Позирате за снимка в бойна стойка

Когато сте в залата, това е обяснимо. Проблемите идват, когато сте застанали в стойка на сватбата на брат ви. Няма нужда да се изнинявате – наясно сме, че това е инстинкт и не го правите нарочно.

Навиците са си навици.

  1. Сънувате как упражнявате техники

Четвъртият признак, че сте пристрастени към бойните спортове ви преследва дори насън. Когато сънуваме, сме оставили нашето подсъзнание да работи. Напълно нормално е при подобен тип ежедневие и нощем то да си мисли, че сме в залата.

Става проблем, когато половинката на сутринта се опитва да ни увери, че сме пласирали няколко добри серии лакти в нея в хода на нощта…

  1. Вече сте господари на въжето

Понякога осъзнавате, че сте господари в скачането на въже и знаете много повече трикове от тийнейджърите пред блока.

Спокойно, това е част от играта. Въжето е важна част от тренировките в бойните спортове и е напълно нормално да ставате все по-добри с времето.

Превод от ONE FC

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.