Начало Карате Добрият лоу-кик е оръжието, което никога няма да засече

Добрият лоу-кик е оръжието, което никога няма да засече

Добрият лоу-кик е оръжието, което никога няма да засече
0

Лоу-кикът е едно от най-ефективните оръдия в кикбокса, муай тая и всички бойни изкуства и спортове, в които играта с крака е силно застъпена. Този удар може да бъде единичен, а с него може да завършите и добра комбинация. Предпочитан и в същото време максимално избягван похват, който винаги е гарниран с много болка.

За ефикасността на качествения лоу-кик може да се убедите от майстори като Роб Каман, Рамон Декърс, Козо Такеда и Лиам Харисън. В ММА средите е достатъчно да изгледате някой мач на Дъглас Лима или Алекс Перейра. Доналд Серони също често обича да разнищва опонента си чрез ритници в краката.

Защо лоу-киковете са толкова ефективни?

Те със сигурност не са толкова разрушителни колкото ударите с лакът, попаденията в черния дроб или добре пласирания хай-кик, които могат да прекратят всяка една среща за миг. Маваши гери гедан, както се нарича техниката в каратето, разрушава противника ви с течение на времето, оставяйки тежки последици върху прасците, вътрешните и външните бедра. Последователността в лоу-киковете, придружени с акуратност и точност могат да откажат всеки противник и да ви донесе победа с технически нокаут.

Как да тренираме за по-добри и сили ритници?

Тренировка с тежък чувал – маваши гедан гери се тренира на чувалите, които стигат почти до земята. Те са най-добрият ви приятел. Инвестицията във ваша собствена круша ще ви позволи по-често и на спокойствие да тренирате и да подобрявате резултатите си. За още по-добра тренировка, може да добавите еластичен ластик, който да увеличи трудността и интензитета на тренировъчната сесия.

Щит за лоу-кик – това е главното оборудване за тренировки, които включват комбинации с лоу-кикове. Обикновено треньорът държи щита към външната страна на крака си, докато с другата ръка работи на боксовите ви умения. В зависимост от големината на щита или от това дали има презрамка, може да регулирате търсената височина – прасец, коляно или бедро. Въпросните щитове с презрамка позволяват на треньора да сложи лапи на ръцете си и по този начин да проведете по-интензивна и натоварваща тренировка.

Спаринг – Горните неща са без значение, ако не правите спаринг. Нокаутирана круша или лапа няма и затова мнозина треньори казват, че истината се ражда не в спора, а в спаринга. Играта с партньор ще ви помогне да имитирате средата на истински мач и ще ви даде възможност да видите какво сте научили до този момент. Спарингът е изключитлено важен за прогреса на лоу-киковете ви, защото ви учи на дистанция и точност.

Високо интензивни интерални тренировки – освен че трябва да работите върху техниката на лоу-кика, не трябва да забравяте да работите и върху експлозвиността, силата и ряза. Освен чувалите и щитовете, успешно ще повишите силата ви чрез тичане (спринтове и кросове), бърпита, напади и скок от място.