Начало ММА Хабиб заплаши UFC и Белатор (ВИДЕО)

Хабиб заплаши UFC и Белатор (ВИДЕО)

Хабиб заплаши UFC и Белатор (ВИДЕО)
0

Хабиб Нурмагомедов, който е бивш абсолютен шампион на UFC в лека категория, сплаши двете най-известни ММА организации в света – Белатор и UFC.

Дагестанският боец обяви, че те трябва да внимават за бойци си, защото неговата компания може да ги привлече. EAGLE FC беше създадена преди 3 години, а тази нощ в Маями, Флорида ще се състои дебютната бойната гала EAGLE FC 44.

В главния сблъсък ще видим скандалния бивш шампион на GLORY – Тайрън Спонг срещу бившия боец на Белатор – Сергей Харитонов.

„Големите организации като Белатор и UFC трябва да бъдат внимателни с техни бойци, защото EAGLE FC е тук“, заяви Нурмагомедов на официалната пресконференция преди днешната гала на компанията.

Хабиб Нурмагомедов се превърна в абсолютен шампион на UFC в лека категория като боец и беше избран и за спортна звезда на годината от авторитетната медия BBC.

Непобеденият боец се оттегли от активния спорт през 2020 година.

В последния си сблъсък в октагона, в главния двубой на събитието UFC 254, „Орела“ надделя над Джъстин Гейджи с армбар във втория рунд. По този начин той обедини титлите в лека категория, а след сблъсъка избухна в сълзи в средата на октагона, след което обяви своето пенсиониране.

Хабиб държеше титлата при най-леките в UFC общо 932 дни.

В най-известната ММА верига в света той спечели 13 срещи от 13, а в социалната мрежа Instagram, Нурмагомедов е на първо място по популярност в Русия с рекордните 32.5 милиона полседователи.

Общият му баланс в професионалната кариера в смесените бойни изкуства е 29 успеха от 29 срещи. Цели 19 от тях той постигна преди финалния гонг (8 с нокаут и 11 след събмишън).

През миналата година той обяви създаването на EAGLE FC, която е ситуирана в Русия.