Начало ММА Оперираха мозъка на боец от UFC

Оперираха мозъка на боец от UFC

Оперираха мозъка на боец от UFC
0

Боецът от UFC в категория „перо“ Винс Мърдок претърпя успешна операция на мозъка в Калифорния. 28-годишният състезател на Team Alpha Male страдаше от рядкото заболяване моямоя.

Съпругата му Кира съобщи добрата новина:

„Винс Мърдок вече говори с нас след операцията! Всичко е минало по план, отидохме да го видим за около час и половина. Много съм щастлива. Благодаря на всички за подкрепата!“

„Любовта на живота ми спечели най-тежката си битка, пред която се е изправял до момента. Горда съм и нямам търпение да те целуна“, сподели преди това щастливата му половинка.

Мърдок трябваше да се бие срещу Джордан Грифин през лятото, но бе изваден от картата, след като бе открита диагнозата. Моямоята стеснява артериите на мозъка, което може да доведе до инсулт.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.