Начало ММА „Орела“ отново е част от UFC (СНИМКА+ВИДЕО)

„Орела“ отново е част от UFC (СНИМКА+ВИДЕО)

„Орела“ отново е част от UFC (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Най-известната ММА верига в света подписа с нов боец с прякор „Орела“, както е и псевдонимът на мегазвездата от близкото минало – Хабиб Нурмагомедов.

Новото попълнение на UFC се казва Нуруло Алиев, който е родом от Таджикистан. Състезава се в лека категория като дагестанската машина за победи! Известен е с прозвището „Таджикския Орел“.

Интересното е, че дори по външния вид и габаритите двамата имат голяма прилика. И Хабиб, и Алиев са високи 177.8 см.

Алиев впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, нокаутирайки още в първия рунд Джош Уик, което доведе и до договор с UFC.

Талантът има баланс от 7 успеха от 7 срещи на професионалната сцена в смесените бойни изкуства! Спечелил е 2 от тях с нокаут!

22-годишният боец стартира през 2018 година с битките на професионално ниво, надделявайки с решение над Сергей Маликов в руската Samara MMA Federation, известна по-късно като GFC – Gorilla Fighting Championships. Същата година той регистрира още две победи – над Расул Мамедбеков и над Артур Зайнуков, а през следващата побеждава Рамазан Амиров.

През 2020 година Алиев подписва с AMC – Fights Night, където регистрира успех над Александър Гребнев при първото си участие за компанията. През септември 2021 година „Таджикския Орел“ взима участие в мемориалната бойна гала, която е в памет на бащата на Хабиб Нурмагомедов – Абдулманап.

Там той разбива Кирил Крюков, след което е забелязан и получава шанс в „Претендентските серии на Дейна Уайт“, където явно не разочарова!

Има ли шанс Нуруло Алиев, който е много популярен в района на Средна Азия, да стане следващия Хабиб, предстои да разберем!