Начало ММА Пренасрочват реванша между Стърлинг и Ян

Пренасрочват реванша между Стърлинг и Ян

Пренасрочват реванша между Стърлинг и Ян
0

Дългоочакваният реванш за титлата на UFC в категория „петел“ между шампиона Алджамейн Стърлинг и претендента Пьотър Ян няма да се проведе на 5-ти март. Новината обяви 32-годишният американец в Twitter.

Двамата трябваше да се бият на събитието UFC 272, но сега то ще бъде оглавено от сблъсъка в полусредна категория между Хорхе Масвидал и Колби Ковингтън.

„Фънк мастъра“ обяви в социалните мрежи, че реваншът няма да се проведе преди април и че Ян не може да го избягва завинаги.

Новата най-вероятна дата за мача е 9-ти април, когато ще се проведе UFC 273.

Това е третото отлагане на двубой между американеца и руснака. Двамата трябваше да се бият за пръв път на събитието UFC 256, но тогава 28-годишният Ян се оттегли от мача по лични причини.

След това мачът бе пренасрочен за UFC 259 през март 2021-ва, а мачът завърши с дисквалификация на Ян заради непозволен удар. Именно това бе и последната изява на Стърлинг в Октагона.

Реваншът им трябваше да се състои през октомври, но операция на Стърлинг опропасти мача. Кро Сендхейгън замести шампиона, а Ян спечели временната титла чрез единодушно решение.