Начало ММА Отложиха реванша между Адесаня и Уитакър
0

Отложиха реванша между Адесаня и Уитакър

Отложиха реванша между Адесаня и Уитакър
0

Битката за титлата в средна категория между действащия шампион на UFC Израел Адесаня и бившия носител Робърт Уитакър ще се проведе не по -рано от следващата година.


Според плана на UFC, реваншът трябваше да води UFC 268 в Ню Йорк на 6 ноември, но поради новите ограничения, наложени от Нова Зеландия, Адесаня отказа да участва в събитието.

На Роб беше казано, че ще се бие в „Медисън Скуеър Гардън“, но оттогава има някои проблеми, така че това няма да се случи. Очевидно Адесаня може да отиде в Америка за битката, но няма да може веднага да се върне в Нова Зеландия. Знаем, че битката ще се проведе, но не знаем кога. За съжаление, предвид епидемиологичната ситуация в Австралия и Нова Зеландия в момента, най -вероятно битката ще се проведе не по-рано от началото на следващата година„, обясни мениджърът на Уитакър.


През октомври 2019 г. Израел Адесаня успешно комбинира временната и настоящата титла на UFC в средна категория, нокаутирайки Уитакър във втория рунд. След това Уитакър спечели три поредни победи над Дарън Тил, Джаред Каноние и Калвин Гастелум, докато Адесаня направи три успешни защити на колана срещу Йоел Ромеро, Пауло Коста и Марвин Ветори.

Освен това роденият в Нигерия боец направи неуспешен опит да отнеме титлата в полутежка категория на Ян Благович, като загуби от поляка с единодушно решение след пет рунда.