Начало Видео ПЕТА подгони Хабиб заради боричкането с мечки (ВИДЕО)

ПЕТА подгони Хабиб заради боричкането с мечки (ВИДЕО)

ПЕТА подгони Хабиб заради боричкането с мечки (ВИДЕО)
0

От неочаквано място дойдоха най-новите „проблеми“ за шампиона на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов.

Руснакът, който в събота победи Дъстин Порие и запази титлата си, е на мушката на най-голямата организация за правата на животните в света – PETA ( People for the Ethical Treatment of Animals –  Хора за етично третиране на животните).

От организацията са поискали от Дейна Уайт да преосмислят отношенията си с 30-годишния дагестанец, а причина за казуса са популярните клипчета на шампиона, в които той се брои с опитомени мечета.

„ПЕТА настоява UFC да преразгледа отношенията си с Хабиб Нурмагомедов докато той не покаже очевадна промяна в отношението си към животните“, споделя директора на организацията Елиса Алън.

„Борбата с вързана мечка е гнусен акт и показва нагледно липсата на каквото и да е уважение към животното.  В природата тези мечки обитават големи територии, ловуват, плуват, катерят дървета, търсят си половинка и изразяват себе си чрез други основни и нормални начини на поведение.

Тези мечета, които се използват в Русия за бокс, танци и други архаични форми за забавление, обикновено са отбивани от майка им като малки, за да бъдат вързани, бити и откъснати от всичко, което има значение за тях.

Съветваме г-н Нурмагомедов да се придържа към борбата с хора“, гласи съобщението.

Шампионът стана популярен по целия свят не само с неоспоримите си качества в Октагона, но именно и чрез видеата, в които се бори с малки мечки. Най-старото видео от всички е още когато Хабиб е на 9-годишна възраст и под надзора на баща си си играе с вързано мече.