Начало ММА Петъчни прогнози: Трилогия с епичен край
0

Петъчни прогнози: Трилогия с епичен край

Петъчни прогнози: Трилогия с епичен край
0

Властелините в тежката категория на UFC през последните години Даниел Кормие и Стипе Миочич ще изиграят своя трети двубой помежду си тази неделя. Те ще оглавят събитието UFC 252, което ще се проведе в Лас Вегас на закрити врата. Резултатът между тях е равен след двете срещи помежду им през 2019-та и 2018-та и сега мнозина считат третото съревнование между двамата за определящо на най-великия в тежката категория на всички времена.

Те ще бъдат подгрявани от други нокаутьори при най-тежките – Джуниор дос Сантос и Жаирзиньо Розенструйк, а преди тях ще видим и изгряващата супер звезда в категория „петел“ Шон О’Майли. Той ще премери сили с еквадореца Марлон Вера.

Ето какви са прогнозите на екипа ни за предстоящите битки:

Стипе Миочич срещу Даниел Кормие – победа за Миочич със съдийско решение; коефициент 6,00

По-малката клетка в „APEX“ център със сигурност ще даде възможност за Кормие да търси повече борба, но дали това е добра идея за него? Миочич също е отличен борец и ако двубоят остане в стойка за дълго време, то нашата прогноза е, че двамата бойци ще бъдат по-предпазливи. И шампионът и претендентът изглеждат в страхотна форма, което може да означава, че се готвят за битка в късните рундове, които могат да бъдат критични. Все пак залагаме на по-младия и натрупал увереност след последната си победа Стипе Миочич.

Джуниор Дос Сантос срещу Жаирзиньо Розенструйк – победа за Жаирзиньо с КО/ТКО; коефициент 1,95

И двамата ще търсят пътя обратно към победите, но нашата прогноза е, че Жаирзиньо ще покаже по-добър страйкинг, тъй като муай тай уменията му изглеждат все по-добри с всеки двубой (като изключим битката с Нгану). Дос Сантос има отличен бокс, но киковете му далеч не са толкова добри, а отпечатакът от 28-те битки зад гърба му започва да си личи и брадичката му има все по-лоша поносимост на удари.

Шон О’Майли срещу Марлон Вера – победа за Шон О’Майли със съдийско решение; коефициент 2,87

Непобеденият Шон е набрал инерция и търси мястото си в Топ 5 при 61-килограмовите, но пред него стои най-тежкото предизвикателство в кариерата му. Вера е изключително корав боец, който не е бил отказван или нокаутиран нито веднъж през кариерата му и със сигурност ще затрудни О’Майли. Въпреки това, креативният боец с прякор „Sugar“ ще намери начин да разгадае играта на Вера и да наложи своето темпо и своите удари.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".