Начало ММА Победа с технически нокаут за Ян Блахович

Победа с технически нокаут за Ян Блахович

Победа с технически нокаут за Ян Блахович
0

Ян Блахович записа победа с ТКО над Александър Ракич в главното събитие от UFC 56. Победата му обаче дойде след като коляното на Ракич поддаде в трети рунд и за него не беше възможно да продължи.

Първият рунд започна равностойно като двамата размениха по няколко комбинации с ръце и по няколко силни лоу кика. Още при първото съприкосновение Ракич отвори лека аркада в лявото око на Блахович, която му пречеше до края на рунда. Въпреки това, той нанесе повече точни попадения и рунда беше в негова полза, което се вижда на съдийските карти.

Вторият рунд започна по-добре за Ракич, който свали поляка на земята, където даде шанс на Блахович да опита триангъл чоук, но неуспешно. Ракич доминира почти целия рунд като не успя да направи нещо по-опасно, но някои от ударите му с лакти намериха тялото и главата на Блахович. Полякът успя да се изправи малко преди края на втората част, но нямаше достатъчно време да обърне рунда в своя полза.

Така дойде трети рунд. Блахович пласира лоу кик във водещия крак на Ракич и няколко леви прави, които накараха опонента му да отстъпи назад. При едно от тези отстъпвания дясното коляно на Ракич просто отказа и той падна на земята. Блахович постъпи джентълменски и спря атаката си. Мачът беше спрян, а полякът обявен за победител с технически нокаут.

Глоувър Тейшейра вече обеща реванш на Блахович през своя Туитър акаунт. Той трябва обаче да преодолее Жири Прохазка.