Начало ММА Прохазка с нов рекорд в ранглистата

Прохазка с нов рекорд в ранглистата

Прохазка с нов рекорд в ранглистата
0

Чехът Жири Прохазка продължава да се изкачва в ранглистата в лека тежка категория на UFC.

Боецът, който победи в дебюта си за компанията Волкан Йоздемир нокаут във втория рунд, вече е на 7 позиция, което е прогрес с 1 място спрямо предходната ранглиста. С по една позиция се изкачват и бойците, намиращи се точно зад Прохазка в категорията – Йоздемир, Александър Ракич, Никита Крилов, Миша Циркунов, Джони Уокър, Райън Спан и Магомед Анкалаев.

Място в топ 15 намери Маурисио Руа. Бразилският ветеран победи Антонио Ногейра на събитието UFC on ESPN 14, провело се на 25 юли на „Бойния остров“ в Абу Даби и влезе под номер 15 в ранглистата в лека тежка категория.

Размествания се получиха и при най-тежките.

Фабрисио Вердум, който е бивш шампион в тежка категория, се изкачи с 1 позиция и вече е номер 13 благодарение на победата си над Александър Густафсон, постигната след събмишън в първия рунд на събитието UFC on ESPN 14. Сергей Павлович е потърпевшият от това и губи едно място като вече се намира на 14 позиция. Единствената друга промяна в топ 15 е влизането в топ 10 на Алексей Олейник. Така руснакът се изравни на 10 място с Уолт Харис.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".