Начало ММА Поглед в миналото: 19 години от най-дългия ММА мач (ВИДЕО)

Поглед в миналото: 19 години от най-дългия ММА мач (ВИДЕО)

Поглед в миналото: 19 години от най-дългия ММА мач (ВИДЕО)
0

На 1 май 2000 година „PRIDE Fighting Championships“ организира бойно шоу, което ще остане в историята. Ройс Грейси срещу Казуши Сакураба (по-късно наречен „Грейси хънтър“). А продължителността е внушителна… 90 минути. Но не става въпрос за футболен мач, а ММА битка!

Сблъсъкът е по-специален заради враждата между двамата.

Арена на гладиаторската битка е Токио, а над 38 хиляди души притаяват дъх за час и половина.

По това време бразилецът от клана Грейси е непобеден с 12 успеха и 1 равенство. Представителят на домакините е със статистика 8-1-1.

Мачът трябва да е без времеви лимит, а реферите нямат право да го спират. Краят трябва да настъпи след нокаут или събмишън. Двамата издържат 6 рунда по 15 минути.

Сакураба печели, а мнозина определят това за успех срещу цялата фамилия Грейси.

През 2007 година се стига до реванш в САЩ, който Ройс взима. Победата по-късно е анулирана заради положителен тест за допинг (заглавната снимка е от втория мач).

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.