Начало ММА Поредното опасно приключение на Исмаилов

Поредното опасно приключение на Исмаилов

Поредното опасно приключение на Исмаилов
0

Руският ММА боец Магомед Исмаилов неочаквано обяви, че ще се пробва на боксовия ринг. Спортистът реши да овладее нови умения, но срещу много труден съперник. В дебютния му мач, който ще се проведе на 25 февруари 2022 г., той ще премери сили с огромен нигериец – Оланреваджу Дуродола.

41-годишният нигериец със сигурност заслужава внимание. И не става дума само за постиженията му на ринга. Той се състезавал на Олимпийските игри в Пекин, където загуби по точки от кубинеца Осмай Акоста, който в крайна сметка стана бронзов медалист.

От 2011 г. нигерийският боксьор се представя на професионално ниво. В същото време той успява да работи и като полицай в Нигерия. Дуродола наистина работи в полицията и изпълнява професионалния си дълг.

Нигерийският боксьор живее в Лагос, който се смята за един от най-престъпните градове в света. Така че определено не може да бъде уплашен от дагестанския „бандит“ Исмаилов.

„Имам две професии. Това ме прави мъж, носи ми пари и хляб. Занимавам се с престъпници, които крадат коли, пари, отвличат хора и продават наркотици. Справям се с всичко и след това отивам на тренировка. Мога да се занимавам с бокс в същото време. Тренирам всеки ден – всеки един ден “, каза Дуродола.

Боксьорът призна още, че носи със себе си оръжие – АК-47. В същото време нигериецът заяви, че многократно го е използвал.

Върхът в кариерата на Дуродола, е победата над руснака Дмитрий Кудряшов през 2015 г. Тогава руският боксьор имаше 18 победи и нито едно поражение. По-късно той спечели първата титла в тежка категория на Африканската боксова асоциация (ABU), но така и не достигна нивото на световния шампион.

Основният въпрос е каква е мотивацията на Исмаилов, който доскоро изцяло говореше за прекратяване на кариерата си.