Начало ММА Какво е общото между Конър, Хабиб и Златан Ибрахимович (ВИДЕО)

Какво е общото между Конър, Хабиб и Златан Ибрахимович (ВИДЕО)

Какво е общото между Конър, Хабиб и Златан Ибрахимович (ВИДЕО)
0

Имената на Конър Макгрегър, Хабиб Нурмагомедов и Златан Ибрахимович говорят сами по себи си. Тримата са световноизвестни спортисти, но освен спорта, ги свързва още едно нещо. Атлетите изгряха във фитнес приложения, които създадоха.

Пандемията от COVID-19 удари силно фитнес индустрията, особено през първата вълна. Някои клубове затвориха, а бизнесът претърпя значителни загуби. От друга страна ограниченията и блокирането допринесоха за дигитализацията на фитнес индустрията – клубове и треньори се научиха да работят онлайн, появиха се нови услуги и приложения за тренировки.

През лятото на 2020 г. италианската компания Buddyfit пусна едноименно фитнес приложение. В ролята на посланици на марката бяха футболистът на Милан Златан Ибрахимович и популярната италианска журналистка Дилета Леота. За Италия, която беше най-силно засегната в Европа от първата вълна на коронавирус, разработването на местно решение за упражнения у дома изглеждаше логично на фона на затворените фитнес клубове.

В Buddyfit тренировките са разделени на блокове въз основа на това кои мускулни групи участват по време на сесията. Има готови програми за няколко седмици и личен профил с фиксиране на завършени класове и постижения. 

Първото разочарование за футболните фенове: отваряте тренировка, но Златан го няма. Nike Training Club също веднъж рекламираше тренировките на Кристиано Роналдо, но той не беше във видео поредицата.

Ако отидете там заради Златан, няма да можете да тренирате с него. Освен това в приложението има малко готови програми, което е изненадващо с платен абонамент. 

McGregor FAST – Конър Макгрегър

Конър Макгрегър представи своята система за обучение FAST още през 2017 г.  Опитът на треньорския щаб на Макгрегър е в основата на система от упражнения и програми, които са компилирани в мобилно приложение.

Програмите му са разделени на няколко групи. Първо, има поредица за развитие на основни качества – издръжливост, сила, бързина. Всеки курс е с продължителност един месец и включва три тренировки седмично.

Програмата има стъпка, с която да преминете към раздела Боен лагер, където можете да се потопите в рутината, през която ирландецът преминава преди битки. Подготовката продължава осем седмици и съдържат от три до пет тренировки на седмица.

Друг блок от тренировки е посветен на отслабването – от три до пет тренировки на седмица в продължение на два месеца.

Приложението завладява с видео поздрав от Конър, снимки на Макгрегър от фитнеса и на ринга. От тези програми можете да влезете във форма, но те определено няма да ви направят боец. 

OctaZone – Хабиб Нурмагомедов

Хабиб пусна приложението си почти по същото време като Макгрегър. Още на етапа на първоначалните презентации стана очевидно, че по отношение на интегрирането на спортист в процеса, OctaZone е с глава и рамене пред своите конкуренти. Самият Нурмагомедов участва във всички програми, индивидуални упражнения, корицата и видео обучението.

В приложението няма бойни тренировки. Програмите в OctaZone са фокусирани върху натрупване на мускулна маса, изгаряне на мазнини и подобряване на цялостната функционалност. Основният плюс на приложението е взаимодействието с Хабиб. Гледаш как тренира един шампион, който е отделил време и усилия, за да изпълни лично всички набори от упражнения.