Начало ММА Последствия: Извадиха Конър Макгрегър от UFC 219
0

Последствия: Извадиха Конър Макгрегър от UFC 219

Последствия: Извадиха Конър Макгрегър от UFC 219
0

Скандалджията Конър Макгрегър бе изваден от бойната карта за събитието UFC 219, обяви президентът на Асоциацията на боксовите комисии (ABC) Майк Мазули.

След грозния инцидент в Bellator 187 през изминалия уикенд, в който Конър Макгрегър влезе във физическа саморазправа с рефера Марк Годард и други официални лица в клетката на Bellator, от UFC наложиха наказание на своя боец. Организацията изтегли Макгрегър от предстоящото събитие UFC 219, което ще се проведе на 30-ти декември в Лас Вегас.

Новината, че Макгрегър ще вземе участие в бойната карта на 30 декември не беше публично достояние преди понеделник следобед, когато Мазули обяви това. Макгрегър вече повече от година не се е бил в клетката на UFC. През това време той стана баща, а след това участва в боксовата среща с Флойд Мейуедър-младши. В последните няколко седмици се появиха слухове, че той ще се завърне в клетката, за да се изправи срещу временния шампион в лека категория Тони Фъргюсън, но точна дата за тази среща така и не беше обявена.

Сега Макгрегър може да отсъства от UFC за доста продължителен период от време. Ирландецът може да получи наказание както от UFC, така и от Атлетическата комисия на Невада. Майк Мазули заяви, че ще бъде удовлетворен, ако Макгрегър получи заслужено наказание за неприемливото си поведение.

„Истината е, че Макгрегър се държа непрофесионално, неуважително и в никакви обстоятелства това не е приемливо за мен. Не ми пука дали той или някой друг скача в клетката, един професионалист не би постъпил така. Г-н Макгрегър не е по-голям от света на смесените бойни изкуства. Няколко мениджъри от UFC се свързаха с мен в рамките на два часа след инцидента. Те ми казаха, че това е неприемливо и смятат да направят нещо по въпроса. Те ме информираха, че той е трябвало да бъде в бойната карта за събитието на UFC на 30-ти декември, но това сега няма да се случи“, заяви Мазули.